Ledviny

24.02.2019 11:37

 

Tento párový orgán je pověřen mimo jiného výjimečným úkolem – odvádět, vylučovat z těla škodlivé nepotřebné látky. U většiny lidí jsou ledviny přetížené a svoji práci zvládají jen velmi nesnadno. Proč? Zaprvé na fyzické rovině ledviny přetěžujeme obecně nadbytkem nezdravého jídla, zejména živočišnými bílkovinami, nadbytkem nekvalitní soli, dále pak přemírou nebo naopak nedostatkem čisté vody a v neposlední řadě léky a alkoholem. Na rovině duchovní ledviny slouží jako harmonizátor stresu ze špatného prožívání vztahů. Musejí až na tělesné rovině vyvažovat naše nedobré prožívání vztahů, protože na úrovni duševní a duchovní toho nejsme buď schopni, nebo ochotni. Často jsme proto sužováni záněty a infekcemi ledvin a močových cest, ledvinovými kolikami, kaménky apod.

Z duchovního pohledu jsou ledviny součástí urogenitálního systému a tvoří jeho nedílnou součást. Zajišťují pro tento systém očistu krve od odpadních látek a zároveň udržují správnou hladinu vody. Energie ledvin je odstředivá a ukazuje na nutnost se umět také vedle přijímání a hromadění věcí zbavovat. Příjem a výdej musí být v rovnováze, a to na všech úrovních. Správné fungování ledvin, tedy očista a rovnováha organizmu, je spojeno se schopností rozmnožování. Zbavujeme se nepotřebného, aby mohlo vzniknout nové. Nesprávné prožívání vztahů tak vede nejen k oslabení funkce ledvin, jejich onemocnění, ale tako potažmo i k infekcím a nemocem soustavy genitálu, eventuálně až neschopnosti reprodukce.

Ledviny jsou velmi citlivé na veškerý stres a z něho pramenící strach. Stres prožíváme, protože nemáme, co chceme, a strach proto, že se bojíme, že nebudeme mít, co chceme. A opět ke slovu má přijít duchovní vědomí, sebe uvědomělé bytí. Základem léčby či duchovní pomoci je začít do sebe méně přijímat, aby bylo možné méně vylučovat, méně zpracovávat. Tím se uvolní psychika a uleví se tělu. Pokud se už musíme s něčím ztotožnit, nechť je to alespoň věc ušlechtilá a potrava kvalitní jak pro tělo, tak pro duši.

Hýčkejme si svoje ledviny, opatrně našlapujme v našich vztazích, protože oběma sluší jemnost, nenásilí, a všeho s mírou.